sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ensimmäiset tunnelmat - First feelings

Saavuin Punkaharjulle toissapäivänä. Matka Helsingistä oli hikinen, mutta meni onneksi nopeasti. Aamulla oli perhosia vatsassa, kun aloitin matkani Tikkurilan asemalta. Sanoin heipat poikaystävälle ja Helsingille ja kolmen tunnin päästä jo morjenstelin Luston asemaa ja uutta esimiestäni.

Suoritan työharjoitteluani siis B&B Majoitus Hepokatissa, joka tarjoaa aitta- ja leirintäaluemajoitusta Punkaharjulla Etelä-Savossa. Täällä on myös maalaiskahvila, jossa tarjoillaan asiakkaille (ja minulle, jee!) keittolounasta päivittäin. Myynnissä on myös jäätelöä ja muita herkkuja, nam! Yritä täällä sitten olla joka päivä töissä syömättä niitä…
Onkos tämä ensimmäinen kertani maaseudulla? No ei. Äiti asuu peltojen keskellä Kymenlaaksossa, ja Punkaharjullakin olen käynyt kerran aikaisemmin. Mutta sydämeltäni olen kaupunkilaistyttö ja jo pienestä asti olen kaupungissa halunnut asua. Tämä tulee siis olemaan pisin maaseutujakso tähänastisessa elämässäni. Ehkä kesän lopussa en olekaan enää kaupunkilainen vaan päätän ostaa rantatontin täältä ja hylätä elämäni kaupungissa. Mutta eipäs mennä asioiden edelle.

Ensimmäisenä iltana lähdin jo tutustumaan Punkaharjun keskustataajamaan pyöräillen. Olin etukäteen naureskellut Punkaharjun ”keskustalle”, mutta sain todeta, että sehän on isompi kuin Tapanilan ”keskusta”, jossa asuin vielä ollessani kaupunkilainen (eli kaksi päivää sitten). Koska olin liikenteessä illalla, oli ainoastaan enää ruokakaupat ja paikalliset kuppilat avoinna. Maaseudussa on se huono puoli, että kaupat menevät kiinni jo klo 16 tai 17, että jos illalla tulee hirveä tarve ostaa vaikka kukkamaljakko, niin se ei noin vaan onnistukaan, pitää odottaa seuraavaan päivään.

Näissä upeissa maisemissa poljin Punkaharjun keskustaan ja takaisin
Sunnuntaiaamuun oli ihana herätä pitkien yöunien jälkeen (ja Suomen selviydyttyä jääkiekkofinaaliin). Aamu alkoi palaverilla, jonka yhteydessä tarjoiltiin vohveliaamiainen. Ei pöllömpi työpaikka!
Viikon ihmetyksen aihe: Irtojäätelön hinta! Meillä täällä Hepokatissa pieni pallo maksaa 2 € ja Punkaharjun keskustassakin vain 2,50 €. Ison pallon sain keskustasta 3 eurolla, saman verran kuin pieni pallo maksaa Helsingissä! Olin niin onnellinen!


I’m doing my internship at B&B Majoitus Hepokatti which offers accommodation in a farm environment in Punkaharju. Camping is also possible here and there’s a cosy café where they serve soup lunch every day for visitors (and for me, wohoo!).

On my first night here I cycled to Punkaharju “centre” which I had been laughing about because I thought that it can’t really be a centre. But it wasn’t that bad. Because I was there in the evening, almost all the shops had closed. The downside of countryside is that the shops close early and if you have a sudden urge to buy a vase for flowers in the evening you just have to wait until the next day.

On Sunday morning I got waffles for breakfast, not so bad work place after all!

The wonder of this week: The price of the ice cream! Here you get a large scoop with the same price (3 €) as for what you get a small one in Helsinki. Me so happy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti