maanantai 23. kesäkuuta 2014

Rauhaa ja rakkautta - Peace and love

Juhannus, suomalaisten suosikkijuhla ja tärkeä tapahtuma myös Hepokatin kesässä. Kun juhannusohjelma oli lyöty lukkoon, kävimme jakamassa mainoksia paikallisiin yrityksiin ja ilmoitustauluille. Minä hoidin markkinoinnin sosiaalisen median puolella ja pääsin tekemään ensimmäisen Facebook-mainoksenkin. Se oli yllättävän helppoa, mutta koska tekstille ei ollut paljon tilaa, piti tarkkaan harkita, mitä halusimme mainoksessa sanoa. Se poikikin pian tuloksia, toisin sanoen uusia ilmoittautumisia tapahtumaamme Facebookissa. Alkuviikko sisälsi siis paljon suunnittelua ja markkinointia, ja minulle myös viikonlopun odottelua, koska kaupunkilaispoikaystäväni oli tulossa viettämään maalaisjuhannusta kanssani.


Kun juhannusaatto saapui, sain herätä tutusta kainalosta pitkästä aikaa. Ensin valmistelin tuttuun tapaan aamiaispöydän, mutta sen jälkeen siirryin smoothie- ja vohvelibaariin, josta olin vastuussa perjantaina. Onneksi sää suosi meitä savolaisia, muutamaa pientä sadekuuroa lukuun ottamatta. Minun työskennellessäni, kaupunkilaispoikaystäväni osallistui Maatilakierrokselle ja tutustui muutenkin miljööseen. Vohvelit kävivät kaupaksi, samoin kuin vieressäni sijainneen karkkikaupan karkit, josta sai ostaa nameja 0,05 €/kpl. Koko päivän kävijöitä riitti, mikä oli todella positiivista. Markkinointimme oli onnistunut! Perjantain ohjelma sisälsi lisäksi maailman ensimmäiset Hepolympialaiset, joissa lajeina oli saappaan heitto, kultaisen hevosenkengän heitto ja kaalinpääkeilaus. Päivän päätti jalkapallopeli FC Hepokatit - Muu Maailma, jonka osallistujamäärä yllätti meidät kaikki. Myös kaupunkilaispoikaystäväni pelasi potkupalloa, ja sen takia jouduinkin odottelemaan ruokaa pidempään kuin vatsani olisi halunnut. Mutta sen jälkeen ruoka juhannuksen Kesäbuffetista maistuikin aivan taivaalliselta!  Ilta jatkui Hotelli-Ravintola Rantakatin rannassa, jossa nautiskelimme ensin livemusiikista ja klo 22 ihastelimme kokon sytyttämistä. Illan päätti makkaranpaisto ja saunominen A:n ja M:n perheen mökillä.


Juhannuspäivä sujui leppoisissa merkeissä, pingistä ja biljardia pelatessa sekä leffaa katsoessa ja päiväunien siivittämänä. Myös juhannuspäivänä vierailijoita kävi tasaiseen tahtiin, sateisesta säästä huolimatta. Kävimme myös tutustumassa Pususiltaan, paikalliseen nähtävyyteen, joka sijaitsee lyhyen pyöräilymatkan päässä täältä meiltä. Illalla pääsin vihdoin katsomaan ensimmäistä MM-jalkapallo-ottelua ja jälleen kerran saunomaan ja grillaamaan. Täydellinen rentoutuminen tulikin tarpeeseen! Kotimatkalla oli upea usva veden pinnalla.Sunnuntaina lähdin tutustuttamaan kaupunkilaispoikaystäväni Savonlinnaan. Teimme hieman ostoksia ja nautimme muikut ja lörtsyt torilla. Savonlinna oli jälleen hyvin hiljainen, joten odotan mielenkiinnolla, miten meno muuttuu heinäkuussa oopperajuhlien alkaessa. Ennen kotiinpaluutaan kaupunkilaispoikaystävä testasi vielä kesäisännän kanssa 9-korisen frisbeegolfradan ja yhdessä teimme heinäseipään. Hauskaa maalaispuuhaa! Kannattaa kokeilla! Meillä heinäseipään saa myös nimetä mieleisekseen, tässä nimessä yhdistyvät meidän etunimet.  
Ihan mahtava viikko takanapäin! Upeita ihmisiä, paljon rakkautta, kivaa tekemistä, rentoutumista ja lepoa unohtamatta. Jos nyt, hyvä lukija, et ole vieläkään Hepokatissa vieraillut, niin äkkiä tavarat autoon ja menoks!


Viikon ihmetyksen aihe: Auton ovet jätetään auki, kun mennään ruokakauppaan. Jätäpä Helsingissä, niin se auto ei ole siinä enää, kun tulet kaupasta. Ja jos on, niin vähintäänkin radio on viety.


Midsummer, the favourite event for the Finns and important also for Hepokatti. I was responsible for the marketing of the event in social media. I created my first Facebook-advert and soon it produced results with more attendants to our Facebook-event. The first part of the week included a lot of planning and marketing and for me, also waiting because my boyfriend from the city was arriving on Friday.

On Midsummer Eve I was responsible for the smoothie and waffle bar. Fortunately the weather was great, apart from few showers. The waffles were a great success as well as the pop-up candy store beside me where you could buy sweets for 0.05 €/piece. There were plenty of visitors the whole day which was a positive surprise. Our marketing had succeeded! The program included also the world’s first Hepolympics where the participants competed in throwing of a rubber boot (a Finnish classic), throwing of a golden horse shoe and bowling with a cabbage head. The day ended with a football match between FC Hepokatti and The Rest of The World. My boyfriend from the city took part in the match also and thus my stomach had to wait for food for longer than expected but in the end it was worth the wait because the food from the summer buffet tasted heavenly!

In the evening we enjoyed some live music and the bonfire at Hotel-Restaurant Rantakatti.

We spent the Midsummer Day by playing table tennis and pool, watching a movie and just relaxing. We also cycled to the Bridge of Kissing, a local attraction not far from here. In the evening we watched some football on TV, went to sauna and ate well. On the way home there was this beautiful fog above the water.

On Sunday I took my boyfriend from the city to Savonlinna and we did some shopping and ate the local delicacies. After the trip he tested the 9-hole Frisbee golf course and we did together a hay pole which we named after our first names combined. Great fun! Come and try it!

What an amazing week! Great people, a lot of love, fun things to do, not forgetting rest and relaxation! If you, my dear reader, haven’t yet visited B&B Hepokatti, pack your bags and start your journey today!

The wonder of this week: People leave their car doors open when they go to the grocery store. If we were in Helsinki, the car wouldn’t be there anymore when returning from the store. Or at least the radio would have been stolen.

3 kommenttia:

 1. Ei epäilystäkään, JONIDA=pellon parhaiten seivästetyt heinät! Heinäkuussa tulen tarkastamaan kuivuusasteen. NK

  VastaaPoista
 2. Ja tuo pellehyppely taulussa on riemua tulvillaa. Upeat kehykset!
  NK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa heinäkuussa, riemukasta täällä onkin! Terveiset Tuulalle!

   Poista